دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS

دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS

دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS

دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS

ابداع سیستم ترمز ضد قفل یا ترمز ABS مربوط به سال ۱۹۲۹ میلادی است. این سیستم اولین بار بصورت مکانیکی جهت استفاده در صنعت هواپیمایی طراحی و اجرا شد. سپس در دهه ۶۰ میلادی نمونه‌هایی از این سیستم جهت استفاده بر روی برخی خودروها و به‌صورت محدود تولید شد. ولی به دلیل قیمت بالا و پیچیدگی زیاد با استقبال زیادی مواجه نشد. در نهایت در دهه ۷۰ میلادی، طی همکاری مشترک شرکت مرسدس بنز و شرکت بوش آلمان، سیستم ترمز ABS الکترونیکی توسعه پیدا کرد و سرانجام در سال ۱۹۷۸ سیستم ABS بر روی مرسدس بنز S کلاس سری W116 نصب شد. در سال ۲۰۰۴ نیز استفاده از این سیستم در اروپا اجباری شد.

سیستم ترمز ABS از اساسی‌ترین امکانات ایمنی خودرو محسوب می‌شود. وظیفه ترمز ABS، عدم قفل شدن چرخ‌ها و حفظ کنترل خودرو، در ترمزهای شدید و ناگهانی است. اگر تجربه رانندگی با خودرو مجهز به این سیستم را داشته باشید؛ احتمالا با روشن شدن چراغ ABS مواجه شده‌اید و در پی علت روشن شدن چراغ ترمز ABS می‌گردید. اما روشن شدن این چراغ نشانه چیست؟ آیا باوجود روشن بودن چراغ ABS، رانندگی خطرناک است یا خیر؟

در ادامه دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

نحوه عملکرد ترمز ABS

ترمز ABS مخفف Anti lock braking system است. تقریبا می‌توان گفت سیستم ترمز ABS ، اولین سامانه پایداری است که روی خودرو‌ها نصب شد. سیستم ترمز ضد قفل یکی از تجهیزات استاندارد خودرو است. این سیستم با فشردن پدال ترمز وارد عمل ‌شده و در ترمزهای شدید، مانع از قفل شدن چرخ‌ها و سُر خوردن اتومبیل شما می‌گردد. در نهایت این سامانه منجر به کنترل بهتر خودرو توسط راننده خواهد شد. قفل کردن چرخ‌ها هنگام ترمزگیری، از معایب سیستم‌ ترمز خودروهای قدیمی محسوب می‌شود. چراکه منجربه عدم کنترل خودرو و کار نکردن ترمزها شده و درنهایت حوادث ناگواری اتفاق می‌افتد.

بخش های مختلف سیستم ترمز abs

بخش های مختلف ترمز ABS

ترمز‌های ضد قفل، چهار بخش اصلی دارند:

  • سنسور‌های سرعت: این بخش ترمز ABS، وظیفه تشخیص تغییر ناگهانی سرعت در چرخ‌ها را دارد. این سنسورها در نزدیکی محور چرخ‌ها قرار گرفته‌اند و سرعت چرخ‌های هر محور را به صورت جداگانه کنترل می‌کنند.
  • پمپ: پمپ در این سیستم ترمز، وظیفه افزایش فشار را دارد.
  • سوپاپ‌ها: در لوله ترمز تعبیه شده‌اند و در شرایط مختلف باز یا بسته می‌شوند.
  • کنترل کننده: از کنترل کننده می‌توان به عنوان مغز ترمزهای ABS نام برد. این قطعه رایانه‌ای بوده که وظیفه تجزیه و تحلیل داده‌ها و اطلاعات مختلف را دارد.

نقش اصلی در عملکرد ترمز ABS با کنترل کننده است. این بخش از سیستم، سنسور سرعت و پمپ‌های ترمز را کنترل می‌کند و باعث می‌‌شود موقع ترمز‌گیری شدید، کاهش ناگهانی سرعت چرخ‌های خودرو، از روند ثابتی برخوردار باشد. در این حالت چرخ‌های اتومبیل قفل نخواهند شد.

چراغ ABS چیست؟ نقش آن در سیستم ترمز ABS

سیستم ضد قفل ABS، برای سنجش لحظه به لحظه عملکرد دقیق چرخ‌ها و جلوگیری از قفل شدن آن‌ها، دارای چند سنسور است. این سنسور‌ها روی هر چرخ و یا دیفرانسیل خودرو نصب می‌شوند. در صورت ایراد و نقص سیستم ترمز، این سنسور‌ها پیغامی به کامپیوتر خودرو می‌فرستند. کامپیوتر خودرو نیز این اخطار را با روشن شدن چراغ ABS نشان می‌دهد.

دلایل روشن شدن چراغ ترمز ABS

روشن شدن چراغ ABS این اخطار را به شما می‌دهد که ترمز خودرو بنا به دلایلی از حالت ABS خارج شده و به حالت عادی درآمده است. این موضوع به‌خصوص اگر در جاده خیس رانندگی می‌کنید می‌تواند خطرات زیادی به همراه بیاورد. به هر حال روشن شدن چراغ ترمز ABS بیان کننده یک ایراد فنی و یکی از علائم خرابی ترمز ABS است و بایستی هر چه سریع‌تر به آن رسیدگی کنید.

آیا رانندگی با چراغ ABS روشن خطر دارد؟

خودرو شما هنگام روشن شدن چراغ ترمز ABS قابلیت ترمزگیری خود را دارد اما در نظر داشته باشید که در صورتی که در جاده خیس و لغزنده رانندگی می‌کنید، روشن شدن چراغ ABS به شما می‌گوید که خودرو شما قابلیت ABS را ندارد و هر لحظه ممکن است با یک ترمز، خودرو شما سُر خورده و غیرقابل کنترل شود.

با روشن شدن چراغ ترمز ABS چه اقدامی باید انجام دهیم؟

با روشن شدن چراغ ترمز ABS چه اقدامی باید انجام دهیم؟

روشن شدن چراغ ABS به شما می‌گوید که سیستم ABS ترمز شما کار نخواهد کرد. خودرو شما برای رانندگی در شرایط عادی، امنیت لازم را دارد اما اگر مجبور بشوید در شرایط گفته شده ترمز بگیرید؛ یک ترمز معمولی در اختیار دارید. کمی خیس بودن جاده برای سُر خوردن خودرو شما کافی است.  بنابراین با احتیاط برانید و در اولین فرصت برای تعمیر سیستم ترمز ABS خودرو خود اقدام کنید.

رفع روشن شدن چراغ ABS

راهکار‌های رفع روشن شدن چراغ ترمز ABS موقت هستند و شما هرچه سریع‌تر بایستی خودرو خود را به متخصص تعمیر ABS بسپارید. چند راهکار برای رفع روشن شدن چراغ ترمز ABS را بیان می‌کنیم:

  1. اگر برای اولین بار به مشکل روشن شدن چراغ ABS برخورد کرده‌اید، خودرو را متوقف کنید و آن را خاموش نمایید. چند ثانیه بعد دوباره اتومبیل را روشن کنید تا سیستم ECU تمام سنسور‌ها را چک کند.
  2. مطمئن شوید که فیوز مربوط به سیستم ABS خودرو دچار سوختگی یا آسیب نشده‌است.
  3. سطح روغن ترمز را بررسی کنید و در صورت پایین تر بودن از حد استاندارد، دوباره روغن بریزید.
  4. خودرو خود را در یک تعمیرگاه دیاگ بزنید‌. به این روش سنسور چرخی که اعلام اخطار کرده است شناسایی شده و حتما همین مورد، دلیل روشن شدن چراغ ترمز ABS شما بوده است.
  5. اگر دسترسی به دیاگ ندارید، چرخ‌های خودرو را باز کنید و یکی یکی محل اتصالات سنسورها را بررسی نمایید. در صورتی که سنسورها کثیف شده باشند، آن‌ها را تمیز نمایید.

سخن آخر

در این مقاله درباره یکی از علائم خرابی سیستم ABS یا سیستم ترمز ضدقفل صحبت کردیم. سیستم ترمز یکی از مهم‌ترین بخش‌های خودرو به شمار می‌رود. برای داشتن ترمزگیری قوی در شرایط مختلف باید همه قطعات این سیستم به درستی و با کیفیت بالا، عمل کنند. یکی از مهم‌ترین قطعات در سیستم ترمز خودرو، لنت ترمز است. با خرید  لنت ترمز باکیفیت، می‌توانید ترمزگیری قوی در هر شرایطی تجربه کنید. اگر به دنبال خرید لنت ترمز هستید، حتما به فروشگاه Lent.ir مراجعه نمایید. این فروشگاه با عرضه لنت ترمز باکیفیت، به یکی از برترین فروشگاه‎‎‌ها در زمینه لنت ترمز در ایران تبدیل شده است. همچنین شما قبل از خرید لنت ترمز برای خودروی خود، می‌توانید با کارشناسان ما صحبت کنید. متخصصان ما به شما کمک می‌کنند تا بهترین لنت ترمز را خریداری نمایید.

به اشتراک بگذارید :

امتیاز دهید :

5/5